(hop ned under videoen for at læse en afskrift af den)

Afskrift:

Her er en lønmod­tager. Vi kan sige at det er en SOSU-assistent. Han tjener, hvis han er helt gennem­snitlig, 22.000 kr om måneden. Dem skal han selv­føl­gelig betale skat af.

Og her er en kontant­hjælps­mod­tager. Hvis hun er under 30 år, uden børn og uden uddan­nelse, så får hun knapt 6.000 kr i kontant­hjælp. Det kan også være at hun har en mand eller en kone, med forsør­ger­pligt, og slet ikke får noget som helst.

Men lad os bare sige, at hun er over 30, uden hjem­me­bo­ende børn og ugift. Så får hun godt 10.800 kr. om måneden i kontant­hjælp. Dem skal hun selv­føl­gelig også betale skat af, og så er der kun få penge tilbage.

Så få, at det helt klart betaler sig at arbejde. Det er irri­te­rende fakta, hvis man hedder Joachim B. Olsen, eller arbejder for CEPOS, eller er spin­doktor for Venstre. For så vil man helst have vælgerne til at tro, at kontant­hjælpen er så høj i Danmark, at det ikke kan betale sig at arbejde. Ellers bliver det jo svært, at få folk med på, at skære i kontant­hjælpen, så der kan blive skat­te­let­telser til de rigeste.

Men heldigvis er der en løsning: TRYLLELOMMEREGNEREN! Den kan lave lige de tal man helst vil ha’, og så kan folk på kontant­hjælp godt blive rige.

Vi ku’ starte med at sige, at hende her på kontant­hjælp, ikke er gennem­snitlig. Vi ku’ sige at hun er enefor­sørger, over 30 år, og derfor får den absolut højeste sats på 14.416 kr om måneden før skat.

Hun kan stadig ikke hamle op med lønmod­ta­geren, men så kan vi begynde at lægge ting, der ikke har spor med kontant­hjælp at gøre, oveni i hendes indtægt. F.eks. børne­check og boligsik­ring, og tilskud til dagin­sti­tu­tion til tre forskel­lige børn.

Vores SOSU får faktisk de samme tilskud til sine tre børn og sin husleje, men det siger vi ikke til nogen. Nu ser det straks bedre ud for vores kontant­hjælps­mod­tager, men det kan blive endnu bedre. Egentlig betaler man ikke skat af børne­check og boligsik­ring, men hvad nu hvis man gjorde? Hvad nu hvis vi legede at børne­check og boligsik­ring var ligesom løn? At det var det man fik udbe­talt efter skat.

Så ville der jo ha’ været endnu flere penge før skat. Det er godt nok fanta­si­penge, som vores kontant­hjælps­mod­tager aldrig har haft i hånden, men det siger vi heller ikke til nogen. For nu er det blevet tyde­ligt for enhver, at kontanthjælps- modta­gere er rige. Så rige, at det ikke kan betale sig at arbejde i Danmark. Det siger tryl­le­lom­me­reg­neren selv!

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here