Politikerne i Danmark har iklædt sig en maske­ring, en burka, der kommer indefra. De har tømt sig selv for indhold. Selvom vi stadig kan se deres fysiske fremto­ning, så er der ikke længere nogen forskel. Det flyder for øjnene, når man ser ud over Folketingssalen – det er ikke til at se forskel på poli­ti­kerne længere.

Politikerne kalder det maske­ring at iklæde sig niqab og burka, fordi det forhin­drer, at man kan se kvin­dernes ansigtsudtryk/øjne. I det mindste er de kvinder stadig sig selv inde under deres tøj.

Det var meningen med folke­styret, at der skulle være forskel­lige værdistemmer at vælge imellem til valgene. Kontrakten mellem vælgere og valgte forud­satte så poli­ti­kernes inte­gritet i forhold til de værdier, de var valgt på, mens de sad i Tinget.

Ens politik, ikke-svar, bevidst ignor­ance og stemmeleflen

Den kontrakt er brudt. Politikernes burka er efter­hånden helt tydelig. Maskeringen er syet af ens politik, af ikke-svar, bevidst ignor­ance og stem­me­le­flen. Der er ingen varige værdier, der adskiller dem fra hinanden. Kun en stik­ning hist og formen på øjen­gar­di­nerne pist veksler en anelse. Selv enhver indig­na­tion er blot endnu et ydre stykke stof i burkaen, som poli­ti­kerne sætter i spil for enhver hold­ning, der kan give stemmer.

Ret skal være ret. Der er enkelte ikke-burkaklædte poli­ti­kere tilbage, men de stikker også så sært ud i sammen­flyd­ningen af ens indi­vider. Og den slags undvigen fra den sociale ensret­ning og kontrol koster på respekten fra de andre, på indfly­delse, udvalgs­po­ster og penge.

Kun grådighed og stem­me­le­flen er tilbage. Politikerne er ingen – godt maskeret

Flertallet af poli­ti­kerne i Folketinget har valgt burkaen. Under maske­ringen, under burkaen er der intet tilbage. De er ingen.

Sprog skaber virkeligheder

Venstrefløjen åd "Nødvendighedens politik"og blev højre­o­ri­en­teret Forfra: Man sætter sig ned og begynder helt forfra. Hvad mener vi, hvilke hold­ninger har vi grund­læg­gende, og hvordan... 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here