Forside Tags Kontanthjælp

Tag: kontanthjælp

Kronik: Sønderlemmende kritik af Jobcenter Lærkevej

I en kronik i Information retter den private socialrådgiver Puk Sabber en sønderlemmende kritik af forholdene på Jobcenter Lærkevej. Sager bliver ikke fulgt op på, personalet er ikke fagligt parate til opgaven, sagsstammerne er alt for store og rehabiliteringsmøderne har karakter af forhør.

Kontanthjælpsloft og 225‐timers regel, tal og fakta

For at facilitere debatten om kh-loftet, bringer UghDK her en række fakta og tal om selve loftet, 225-reglen og deres konsekvenser. Siden opdateres løbende. Alle oplysninger er kildemarkederede og kan eftertjekkes. Evt. kommentarer eller rettelser kan stiles til Esben Maaløe på facebook

Lavere kontanthjælp giver lavere løn

Når politikerne sætter kontanthjælpen ned, er det for at trække lavtlønnen længere ned.

Kontanthjælpsloft og 225 – bliver du ramt?

Bliver du ramt af kontanthjælpsreform og 225-timers regel?

Retssikkerheden sejler

Når socialrådgivere på vegne af kommunen træffer afgørelser på et mangelfuldt eller fejlagtigt grundlag, får det praktisk talt aldrig juridiske konsekvenser. Samtidigt sparer kommunen typisk penge. Ikke kun på de sager, som der ikke bliver klaget over, men ofte også på dem de taber!

Virksomhedspraktikken er en jobdræber

Kravet om aktivering af ledige betyder, at langt over 100.000 mennesker er i ulønnet virksomhedspraktik hvert år. Selvom praktikant-timerne ikke kan omregnes 1 / 1 i ordinære jobs, så bliver der udført gratis arbejde svarende til tusindvis af fuldtidsstillinger.

Kontanthjælpsloftet virker mod hensigten

Da kontanthjælpsloftet fjerner eller mindsker boligstøtten for mange kontanthjælpsmodtagere, øges incitamentet, til at søge billigere boliger, som typisk findes i de landsdele, hvor det er sværest, at komme i arbejde. Det er stik mod lovens hensigt.

Fakta i Kontanthjælps “debatten”

UghDK er på ingen måde tilknyttet Enhedslisten, men dem vi er enige med er vi enige med når vi er det.

Pelle (Ø): DKs mest citerede økonom vildleder groft

“Mads Lundby Hansen fra CEPOS er en løgner og bedrager.” så kontant lægger Pelle Dragsted ud i en facebook statusupdate i dag. Baggrunden er at Mads Lundby Hansen igen, denne gang i web-magasinet Politiko, sammenligner kontanthjælp plus almene sociale ydelser med lavtløns-indkomst uden disse ydelser .

Trylle‐lommeregneren

Youtube-kanalen Sarahkastisk har lavet en lille demonstrativ video, som fortæller lidt om, hvad man som hårdtsvedende skattefornægter må igennem når man skal bilde befolkningen ind at det ikke kan betale sig at arbejde i DK. Heldigvis har vore blå og blårøde helte et helt fantastisk instrument til rådighed: Tryllelommeregneren!