7.5 C
Danmark
tirsdag, april 24, 2018
Tags Jobudbud

Tag: jobudbud

Overdrevet import af arbejdskraft øger fattigdommen og skader økonomien

Hvorfor ansætter arbejdsgiverne østarbejdere mens arbejdsløsheden stiger? Hvordan påvirker den importerede arbejdskraft arbejdsløsheden? Hvordan påvirkes vores realløn af arbejdskraftimporten? Hvordan påvirkes vores arbejdsvilkår? Hvilke konsekvenser har importen af arbejdskraft for den samlede økonomi? Hvordan påvirkes levestandarden for de fattigste danskere? Hvad er den politiske baggrund for udviklingen mod stadigt stigende import af arbejdskraft? Hvad betyder importen af arbejdskraft for integration af flygtninge?

Ledige stillinger ingen vil tage? Hvor?

I fjernsyn og aviser kan man konstant læse, at arbejdsløse ikke vil tage de jobs der er. "Asger og de langtidsledige", "Dovne Robert" og "Carina" er alle eksempler på medie-kampagner, der skal sælge budskabet om, at arbejdsløse bare ønsker at nasse på systemet. En af de myter der florerer er at der er 'masser af stillinger ingen vil have'. Dette budskab er endog ført frem med falske historier om arbejdsgivere der havde stillinger de ikke kunne få besat.

Fra lighed mellem mennesker til foragt for svaghed

Fra lighed mellem mennesker til foragt for svaghed (neoliberalisme) Umærkeligt har vi forandret vores samfund fra et grundlæggende moralsk samfund til et grundlæggende umoralsk samfund....