“De har jo ikke noget tøj på”
En kronik eksploderer

UhDanmarks gamle redaktør, som tilfældigvis også er denne artikels undersegnede, kom for skade at skrive en kronik (her på bunden ser vi skævt til hinanden) som svar til en anden kronik: Magnus Harald Haslebos fremragende: “Her på toppen ser vi ned på alle andre“.

Forventningen var allerhøjest et kammeratligt klap på skulderen og et ‘godt gået’ af venner og bekendte, men det der blot skulle have været et slag i bolledejen, endte med at hele køkkenet blev fedtet ind i medie-klister.

Tirsdag d. 3 marts

Kronikken røg online om tirsdagen, og allerede der begyndte Facebook at koge over med kommentarer, delinger, likes, mentions og alt det andet FB-guf som dyre marketingscoaches skriver tykke og ikke ret sigende bøger om hvordan man opnår.

I det følgende en kort gennemgang af den mediestorm kronikken, helt og aldeles uventet, rejste.

Onsdag d. 4 marts

Kronikken bringes på tryk og Politiken-TV optager en samtale ml. kronikredaktør Christoffer Emil Bruun, Magnus Harald Haslebo og undersegnede. Derudover laver Politiken et lille interview med os begge der bliver bragt i avisen dagen efter.

Link til interviewet
Christoffer Emil Bruun interviewer Magnus Harald Haslebo og Esben Maaløe

Torsdag 5. marts

Der alte Redacteurs døgn starter som et helvede. Gårsdagens bartjans betyder at han ikke er hjemme før kl. 3.00, og som det er kotume i bartenderbranchen, er det ham umuligt at sove sporenstregs, selvom han er udmattet.

Godmorgen Danmark, kl. ca. 8.20

Allligevel lykkes det at troppe op kl. 07.20 på Københavns hovedbanegård for, sammen med Magnus, at deltage i et interview hos TV2s “Godmorgen Danmark” [klippet kommer her på siden senere, men kan ses på TV2s hjemmeside hvis man har TV2-play].

Hjem og hvile et par timer, der konstant afbrydes, søvn bliver det ikke rigtigt til.

Pressen på P3 om eftermiddagen

Om eftermiddagen deltager der alte sammen med Magnus i DR-radios ‘Pressen på P3’

DR.DK Web-tv

Efter interviewet shanghajes staklen til et video-interview til DRs hjemmeside. Følelserne hænger lidt uden på, og medierne kan godt li’ den slags, men det er også en hård passage at læse op for det gamle og lidt slidte hjerte.

Aftenshowet med Magnus

Med ambulant taxa og fuld udrykning flyver vor uvante medie-darling fra DR-byen indtil Industriens hus, hvor Aftenshowet venter med en sandwhich og lidt sminke. Magnus er med igen.

Debatten kl. 20.00

Tilbage til til DR-Byen og debatten med Clement Kjærsgaard, hvor man med vanlig tæft vælger at sætte den helt uprøvede ned i grotten til den medievante Joachim B. Olsen, en mand der ikke er kendt for at tage hensyn. Det går over forventning og direkte adspurgt synes undersegnede selv at dysten, der er sat op som en boksekamp, vindes 3-2 på point. “Jeg laver knock-out på ham næste gang” lyder det nok så selvsikkert fra den unge mand på 48.

Facebook lyder egen-evalueringen bl. a. at novicen synes han ser fuld ud, hvilket han sværger “ved Café Paradis” at han ikke er, men at det ikke gør så meget for:

Jeg ser ud som var jeg fuld, og det sværger jeg ved guds egen ‘Café Paradis’ i himlen at jeg (på daværende tidspunkt) ikke var. Allerhøjst beåndet af en smule tømmermænd, behørigt udstyret med både stegt lever og bløde løg.

Trøst findes ej kun i flasken, ej heller kun i kvindefavn, og i denne forbindelse må trøsten være:  Hvis man, på nationalt oversalgs-TV, iklæder sig en brandert og så gør det der, så er der fa’me Tom-Kristensen-Hærværk-style over det:

Frygtløs som en velvæsket sømand og iført den karakteristiske hofte-svajen (en slags, hvorend man nødigt vil, slow-mo-fat-Elvis), kaster jeg mig ud det kramskjærsk frådende bølgehav med et bæst af en anæmisk, men økonomisk – næsten onkologisk, søslangeforklaring. Bæstets rationale bør stå lysende klart, men uh, der mangler tænder i klaveret, altså ikke bare i gabet, men også i det der kommer ud af det.

Heldigvis (og det redder hele suppedasen) leveres fortællingen med en flamboyant og på visse brune, men pænt skumle, steder i byen særdeles utilrådelig gnist og fandens til ildhu, hvilket bevirker at Jord-og Beton Olsen ikke forstår at det er derfor han (som sædvanlig) ikke forstår et hak. Det Arzan, Tabernes Konge, forstår af svadaen er at hans trofaste trumf-hammer: “Bløddyr Forstår Ikke Økonomi” har mistet sin glans, og han må derfor desperat gribe til svenske statistikker. Havde jeg været frisk var han ikke sluppet nådigt fra den sammenligning.

Vi kan her fra redaktionens side førstehåndsbevidne at da Debatten løb af stablen, havde sømanden, inden for de sidste 36 timer, højst sovet 1-2 af dem, havde næsten intet spist OG havde vist arbejdsvilje ved at stå 8 timer på bar, men at lave knock-out på JBO? Så skal der trænes …

Medie-døgnet er slut, og der kan drikkes Arnbitter, komplet med Elephant og dårlige Arnbitter-tricks … I løbet af dagen har Politikens læsere kunne læse flg. interview ‘Kronikører fra top og bund af samfundet: Den fælles fjende er splittelsen‘.

Fredag d. 7. marts.

fortsættelse følger …

Forfra med Michael Jeppesen, Radio 24/7

Del 1:
Del 2:

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here